manuálterápia gyógymód egészség

Napjainkban egyre többen tapasztalják, hogy munkájuk, illetve a mindennapjaik során jelentkeznek bizonyos mozgásszervi fájdalmak. Ezek megelőzésében van fontos szerepe a manuálterápiának (mely a csontkovácsolásból alakult ki), például a rossz testtartás, gerincferdülés, merev izomzat, rándulások, izombecsípődések esetén segíthet, hogy csak néhányat említsünk.

Mivel egy manuálterápiás kezelés akár egy óráig is eltarthat, az állami egészségügyben sajnos nincs lehetőség az igénybevételére, így nincs TB támogatás a kezelésre. Ezért most össze szedtük, hogy milyen különbségekre számíthat a manuálterápia árakat nézve ország szerte, ha manuálterápiás kezelést venne igénybe, de anyagilag is szeretné megfontolni, merre induljon.

 

Árak Budapest és környékén

Talán itt található a legtöbb manuálterápiás kezelést nyújtó rendelő.
Egy külső kerületben, egy kezelés ára 5 500 Ft-tól indulhat.

Kicsit beljebb utazva, a belváros felé már több fajta manuálterápiás kezelésből választhatunk, mint például a Mulligan vagy a Barvincsenko manuálterápiás kezelés, azonban itt kezelést már 10 ezer forintos áron válthatunk meg.

Maitland-féle manuálterápiát Budán, egy 11. kerületi rendelőben találtunk, ahol a manuálterápiás gyógytorna árak megoszlanak, attól függően, hogy pontosan mire is lenne szükségünk, itt egy állapotfelmérés, mely 60 perc, 10 ezer forintba kerül, a fél órás gyógytornás kezelés pedig 4500 forintba. Az állapotfelmérés során megtörténik a tünetek átbeszélése, a mozgás vizsgálata, komplett kezelési tervet állítanak fel, illetve kezelési technikákról is kapunk információt, illetve lesznek otthoni feladatok is.

A pesti oldalon is hasonló árakkal találkozhatunk. A Nyugati tér közelében gyógytornás, terapeuta által a vizsgálatot és a kezelést 15 ezer forintért vehetjük igénybe.

Budapesten manuálterápiás kezelést tehát körülbelül 10 ezer forintos áron találhatunk, azonban érdemes a külső kerületeket megnézni, ott ugyanis előfordulhat, hogy néhány ezer forinttal olcsóbbért is találunk.

Vidéken és a fővárosban egyaránt rendelő intézetek

Győrben és Pesten is rendelő intézet, melynek fájdalomambulanciája a manuálterápián kívül más fájdalmak megoldására is kezelést nyújt, 3-6 ezer forintos manuálterápiás kezelés árral dolgozik, illetve 4 és 5 ezer forint között az ezt megelőző konzultációt.  

Tatabányán és Budán is rendelő masszázzsal és gyógytornás kezeléssel is foglalkozó mozgásterapeuta állapotfelméréssel és kezeléssel együtt nem haladja meg a 10 ezer forintot. 4 ezer-5500 forint között változhatnak a 60 vagy 90 perces kezelések árai.

Érdemes tehát kicsit kijjebb menni Budapestről, ha spórolni szeretnénk, ám az ilyen két helyen rendelő intézetek szerencsére a belvárosban is megtalálhatóak, ha inkább ott vennénk igénybe a szolgáltatást.

Távolabb a fővárostól

Kicsit távolabb Budapesttől, Egerben, Miskolcon például fele annyiért mehetünk el manuálterápiás kezelésre mint Budapesten. A vizsgálat és az első kezelés összesen 4500-5000 forint körül mozog. A további egyéni kezelések pedig 4000 forint egy alkalomra.

Debrecenben, orvos által végzett manuál terápiás kezelést 10 ezer forintért vehetünk igénybe, melyet magánrendelői környezetben kaphatunk meg.

Szegeden 5 – 7 ezer forinttól már természetgyógyász által végzett csontkovácsoláson azaz manuálterápián vehetünk részt, melyet egy konzultáció is megelőz.

Pécsen nem messze a központtól konzultációval egybe kötött kezelést 15 ezer forintért kérhetünk, a további kezelések árai pedig 10 ezer forintba kerülnek.

Az osztrák határhoz közeli Sopronban 90 perces kezelés és vizsgálat 9500 forint, a később kontrollok, melyek 45 percesek pedig már csak 7000 forint, itt az árat a határ közelsége nyomhatja meg leginkább.

A Manuálterápia árak összegezve

Látható, hogy nagyon megoszlanak a manuálterápiás árak. Fontos, hogy mielőtt neki indulnánk a keresgélésnek, érdemes végig gondolni, milyen környezetben vennénk leginkább igénybe a gyógyító masszázst, mozgásterápiát. A belvárosi környezetben általában magasabb árakra kell számítani. Magán jellegű rendeléseken pedig kevesebb mint 10 ezer forintért már hozzájutunk a kezelésekhez.

Mivel a manuálterápiát kezeléssorozatokban szokták alkalmazni, a többszöri 2-4 ezer forintos árrésből gyorsan, akár több tíz ezer forintos kiadás különbözet is kialakulhat, amely már nyomós érv lehet, egy kicsit hosszabb utazáshoz is.